nieuws

Autofabrikant haalt toeleveranciers in huis

bouwbreed

Op het vlak van de logistiek is de laatste jaren een een belangrijke verandering op gang gekomen waar het gaat om de samenwerking tussen toeleverancier en producent. De ‘just-in-time’ aanlevering is inmiddels wel overal bekend. Bij de automobielindustrie zit men reeds in de volgende fase. Niet alleen worden de ondernemingen aangemoedigd om zich in de omgeving van de fabriek te vestigen maar worden deze ook uitgenodigd zich te ontwikkelen tot systeemleverancier.

Een voorbeeld van deze zeer nauwe samenwerking is het bedrijf ECIA dat onlangs een nieuwe vestiging heeft geopend op de terreinen van de Audi-fabriek in Ingolstadt. Het bedrijf levert modules van een bepaald type Audi. Voor de feitelijke levering behoeft men maar een straat over te steken hetgeen een gunstige invloed heeft op de variabele kosten. Bovendien wordt hierdoor het wegverkeer ontlast en het milieu gespaard.

Reageer op dit artikel