nieuws

Sparta mogelijk naar nieuw stadion

bouwbreed Premium

De voetbalvereniging Sparta gaat eindelijk het Kasteel verlaten. De roemruchte Rotterdamse club probeert al jaren de wijk Spangen te verlaten, zodat op het voetbalcomplex woningbouw kan gaan plaatsvinden. Het complex is sterk verouderd.

Samen met de gemeente Capelle aan den IJssel onderzoekt men, of er een stadion gebouwd kan worden op het bedrijvenpark Rivium-Noord. Om de haalbaarheid van het po te vergroten worden ook gesprekken met eerste divisionist Excelsior en de amateurs van Capelle en De Zwervers aangeknoopt. Eerdere plannen voor nieuwbouw liepen vast op geldgebrek. Capelle, dat kampt met een zeer traag vollopend Rivium, wil een groot ontspanningscomplex op het kantorenterrein gaan bouwen. Naast een voetbalstadion wordt gedacht aan de bouw van een mega-bioscoop, een klimwand, overdekte skipiste en een kunstijsbaan.

Reageer op dit artikel