nieuws

Roermond krijgt 200 milieuvriendelijke woningen

bouwbreed

In het plan Molenveld in Herten-Roermond wordt volgende maand begonnen met de bouw van 200 woningen. Deze zijn ontworpen door de winnende architecten Hans Coppen uit Thorn en W. de Bruyn uit Rotterdam van de door Integrale Biologische Architectuur (Viba) georganiseerde prijsvraag ‘mens en milieubewust bouwen en wonen’.

Behalve de gemeente Roermond doen ook de gemeenten Amersfoort, Arnhem en Enschede aan het Viba-po mee. Architect de Bruyn bedacht voor Molenveld het type ‘zonnewoning’. De architectuur van deze woning wordt voornamelijk bepaald door het gebruik van passieve-zonne-energiesystemen. De architect gaat hierbij uit van een forse energiebesparing. Meulenbouwpromotie Weert realiseert de woningen in opdracht van de gemeente Roermond en de woningverenigingen St. Jozef, LADA en Vastgoed Roer en Overmaas.

Reageer op dit artikel