nieuws

Modulair opgebouwde draaistroommotoren

bouwbreed Premium

Duursma Aandrijvingen BV. te Zutphen heeft een nieuw programma Euronorm-Watt draaistroommotoren geintroduceerd. De nieuwe elektromotoren zijn modulair samengesteld en worden geleverd in drie series.

De serie WAF heeft een flensuitvoering volgens B5-IEC standaard, de serie WAR volgens B5-IEC speciaal en de serie WAC volgens B14-IEC standaard. De wikkeling van de motoren is ontworpen voor Europa-spanning van 230/400 V. De standaard-uitvoering van 230/400 V geldt voor motoren met een vermogen tot 2,2 kW en die van 400 V voor motoren van 3,0 kW en meer. De elektromotoren voldoen aan isolatieklasse F, terwijl bij continubedrijf, bij nominale belasting, de warmtebelasting overeenkomt met klasse B, zodat de motoren geschikt zijn voor hogere omgevingstemperaturen. De motoren voldoen verder aan beschermingsklasse IP55 (spuitwaterdicht). De motoren hebben een robuuste bouw en zijn voorzien van metalen klemmenkast en ventilatorkap en van verzwaarde lagers. De speciale as maakt eenvoudige ombouw van standaardmotor tot remmotor mogelijk. Door de modulaire samenstelling ke alle onderdelen naar wens gecombineerd worden. Daardoor ke een maximum aan bouwvorm- en uitvoeringsvarianten worden gerealiseerd.

Met de nieuwe modulair opgebouwde motoren Euronorm-Watt kan een maximum aan varianten worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel