nieuws

Laadlift voor kleine open vrachtwagens

bouwbreed Premium

Jongerius Wintermachines BV te Utrecht, brengt een elektro-hydraulische laadlift op de markt die eenvoudigweg in plaats van de bestaande achterklep wordt gemonteerd.

Het is een tweevoudig uitklapbare laadklep die door middel van een handle aan de zijkant te bedienen is. In een keer kan ermee een vracht tot zo’n 500 kg geladen of gelost worden.

Het laden en lossen van kleine open vrachtwagens en de pick-up trucks levert in de praktijk nogal eens problemen op. Zeker indien de chauffeur er alleen voor staat komt hij al gauw in conflict met de Arbo-wetgeving waarin is voorgeschreven dat het te hanteren gewicht maximaal 25 kg mag bedragen.

Met de laadlift van Jongerius is dat prbleem dus te ondervangen. De beweging van het platform is dusdanig dat dit altijd horizontaal blijft. Door een elektronische beveiliging is overbelasting uitgesloten, terwijl een sleutelschakelaar in het dashboard ongeoorloofd gebruik voorkomt.

Uitvoering

In gesloten toestand is mini-lift nauwelijks hoger dan de originele pick-up klep, zodat het zicht bij het achteruitrijden niet gehinderd wordt. Daarbij weegt de laadlift slechts 145 kg. van zichzelf, dit met inbegrip van de complete hydraulische aandrijving, die direct achter de klep is ondergebracht. Dit betekent dat de elektro-hydraulische lift in principe op elke pick-up en kleine open vrachtwagen toe te passen is.

Inmiddels is de lift voor diverse trucks leverbaar, niet alleen voor de Japanse 2 x 4 en 4 x 4 pick-ups en de Transit-achtigen, maar ook voor de grotere modellen zoals de Volkswagen LT. Daarbij is de laadklep betrekkelijk eenvoudig te demonteren zodat deze opnieuw op een andere truck te gebruiken is.

De speciaal voor pick-ups en kleine open vrachtwagens ontworpen elektro-hydraulische laadlift wordt eenvoudigweg in plaats van de bestaande achterklep gemonteerd

Reageer op dit artikel