nieuws

Brandbeveiligingsconcept voor woningen verschenen

bouwbreed Premium

Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken is een brandbeveiligingsconcept voor woningen en woongebouwen verschenen. Het concept is bedoeld om meer samenhang te brengen in de brandveiligheidseisen. Voorschriften voor de beveiliging van woningen komen namelijk van diverse kanten, onder andere het Bouwbesluit, de Arbeidsomstandighedenwet, de Wet Milieubeheer en gemeentelijke verordeningen.

Het brandbeveiligingsconcept biedt naast een beschrijving van de knelpunten een overzicht van de voorzieningen en maatregelen die noodzakelijk zijn om bij woningen de noodzakelijke brandveiligheid te garanderen. Daarbij heeft het ministerie twee doelgroepen voor ogen: de overheden die op basis van van het concept wetten en verordeningen kan aanpassen en gebruikers, architecten en verzekeraars die meer inzicht krijgen in de eisen die worden gesteld aan brandveiligheid. Binnenlandse Zaken maakt ook voor andere typen gebouwen een dergelijk concept.

Het brandbeveiligingsconcept voor scholen is al gereed, terwijl die voor gevangenissen en voor gezondheidszorggebouwen binnenkort worden uitgebracht. Volgend jaar volgen nog brandbeveiligingsconcepten voor onder andere industriegebouwen, logiesgebouwen, kantoren. Andere concepten zijn nog in voorbereiding.

Reageer op dit artikel