nieuws

Strukton krijgt concerndienst innovatiebeleid

bouwbreed Premium

De Strukton Groep, bouwdochter van de Nederlandse Spoorwegen (NS), krijgt weer een centrale dienst. De nieuwe dienst Engineering “krijgt de taak om op groepsniveau sturing te geven aan het technologisch ontwikkelings- en innovatiebeleid”. In het kader van de herstructurering zijn in het verleden op het niveau van de Groep alle operationele diensten, zo ook de tekenkamer, afgestoten.

De tekenkamer is nu teruggehaald naar het topniveau en vormt de basis voor Strukton Engineering. In de toekomst moet dit ondedeel uitgroeien tot een studerende, stimulerende en vernieuwende concerndienst. “De andere kant is dat de dienst de werkmaatschappijen heel praktisch service verleent door hen bij te staan bij de (alternatieve) uitvoering van werken en door voor hen te tekenen en te construeren”. Overigens is niet alleen Nemeog en Strukton Bouwpoen binnen de NS bezig met poontwikkeling.

Uit het nieuwste personeelsblad voor het Ingenieursbureau (IB) NS, Kwintessens, blijkt dat deze dienst meer gaat doen aan ontwikkeling. De kennis hiervoor wordt overgeheveld van van NS Railinfrabeheer naar IB en Articon. Beide diensten krijgen daardoor een sterkere adviesdienst.

Reageer op dit artikel