nieuws

STABU belicht bouwen over landsgrenzen

bouwbreed Premium

‘Grensoverschrijdend bouwen: kansen of alleen risico’s?’ Dat is het thema van een informatiebijeenkomst, die de Stichting STABU op woensdag 12 oktober tijdens BouwMECC houdt.

In slechts enkele uren wordt ingegaan op de ervaringen van zowel een aannemer als een ontwerper bij bouwen over de landsgrens. Bovendien krijgen de deelnemers een overzicht van de verschillende aanbestedingsmethodieken en de stand van zaken in Europa betreffende het naar elkaar toegroeien van regelgeving, certificering, bestekken, produktinformatie etc.

Volgens de stichting is er grote behoefte aan informatie over grensoverschrijdend bouwen. De groei naar een Europese markt en vooral de sterk gestegen vraag naar bouwactiviteiten in het herenigde Duitsland brengt steeds meer bouwbedrijven ertoe te overwegen over de grens actief te worden.

Een van de inleiders is Dipl-Ing. Bettina Mindt van het Institut fur Betriebswirtschaft te Basel. Zij verricht een promotie-onderzoek naar de verschillen en achtergronden van de dagelijkse aanbestedingspraktijk in Europa.

Reageer op dit artikel