nieuws

Reconstructieplannen voor het Haagse Rijswijkseplein

bouwbreed Premium

Het Rijswijkseplein in Den Haag wordt heringericht. Het plein moet vooral voor fietsers een stuk veiliger worden gemaakt. Door het autoverkeer en openbaar vervoer uit elkaar te halen wordt dit doel voor een belangrijk deel gehaald.

Momenteel wordt rond het plein nieuwe woningen gebouwd die iets verder naar achteren komen te liggen ten opzichte van de oude situatie. Hierdoor ontstaat ere wat meer ruimte op het Rijswijkseplein dan in de oude situatie. Volgens de plannen profiteren de fietsers hiervan het meest zonder dat voor hen dure ongelijkvloerse oplossingen nodig zijn. In de eerste helft van 1995 krijgt de Haagse gemeenteraad een uitgewerkt plan voorgelegd. De bedoeling is dat vervolgens in 1996 met de daadwerkelijke aanpak van het bekende Haagse plein wordt begonnen.

Reageer op dit artikel