nieuws

Mini-transportband spaart tijd en is gebruikersvriendelijk

bouwbreed

Brinkmann en Niemeijer Motoren BV. te Twello introduceert op de Nederlandse markt de Miniveyor transportband.

Dit stuk materieel, ontwikkeld en gefabriceerd in Engeland, is een draagbaar transportsysteem dat elektrisch wordt aangedreven en dat gebouwd is volgens de internationale veiligheidsnormen. Door zijn flexibiliteit is de Miniveyor geschikt om allerlei materialen zoals grond, puin en ander afval of produkten te verplaatsen of te vervoeren vanaf plaatsen waar andere hulpmiddelen, zelfs een kruiwagen, niet inzetbaar zijn.

Uitvoering

De Miniveyor weegt slechts 50 kg. en is hierdoor gemakkelijk door twee man te dragen. Door zijn compacte uitvoering, 3 of 1,5 meter lang, 38,2 centimeter breed en 20 centimeter hoog, is de transportband eenvoudig te vervoeren in een bestelwagen of op een aanhanger, waardoor speciaal transport niet nodig is.

De banden zijn instelbaar tot een hellingshoek van 30 gr. , terwijl de looprichting van de band zowel opwaarts als neerwaarts kan worden gebruikt. De mini-transportband wordt trapsgewijs opgesteld, waarbij een totale lengte van 45 meter mogelijk is, en kan gemakkelijk via smalle deuren, ramen, kelderluiken of andere nauwe doorgangen worden geleid. Dus op plaatsen waar men normaal geen snel transport kan verwezenlijken. De band werkt viermaal zo snel als bijvoorbeeld een man met een kruiwagen. Door de grote draagkracht kan de band binnen een uur tot maximaal 25 ton materiaal verwerken of afvoeren.

De Miniveyor is uitgerust met een enkelfasige inductiemotor welke wordt gevoed door een 110 Volt wisselstroom (16 Amp max.) via een installatietransformator of generator. De transportband is zuinig te noemen met een verbruik van slechts 120 Watt per band, afhankelijk van het te transporteren materiaal.

Besparingen

De Miniveyor is gedurende een jaar getest bij onder meer bouwplaatsen, renovatiewerken, het aanleggen van een olieraffinaderij (waar bovengrondse buizen een belemmering vormden om bij de werkplek te komen) en het afvoeren van bouwafval. Uit deze testen is gebleken dat met deze transportband besparingen bereikt ke worden in de vorm van minder arbeidstijd, geen huur van alternatief materieel en besparingen op transportkosten. De bereikbaarheid van het te vervoeren materiaal is optimaal zelfs bij het lossen en/of laden van vrachtwagens. Bovendien ke de banden met deze wagens worden meegenomen.

De Miniveyor van Brinkmann en Niemeijer uit Twello is zeer geschikt voor o.m. het afvoeren van bouwafval waarbij tijdwinst en gebruikersvriendelijkheid gerealiseerd worden.

Reageer op dit artikel