nieuws

Hoe verder?

bouwbreed

Samenwerking kan in de bouw vele gezichten hebben. Dat bleek wel op het congres over dit onderwerp dat donderdag in de RAI werd gehouden. Opdrachtgevers zien er veel in omdat het hen een hoop sores bespaart. Het is maatschappelijk eigenlijk een verplichting om naar samenwerking te streven want die samenwerking voorkomt dubbel werk en fouten door met elkaar strijdige activiteiten in verschillende fasen van de bouw. Ook kan samenwerking een zeer gunstige invloed hebben op de arbeidsomstandigheden.

Vreemd is wel dat als er over samenwerking wordt gepraat dat meestal over de hoofden van toeleveranciers en onderaannemers heen gaat. En juist daar valt veel te verdienen.

Samenwerking in de bouw is geen nieuw gespreksonderwerp. Wel nieuw was donderdag dat daar alle branchorganisaties aan deelnamen. Bij velen liet de dag het gevoel achter dat we pas aan het begin staan van het begrip dat er over samenwerking zal moeten komen. Een toekomstvisie ontbreekt nog helemaal. Daarom moet dat congres een vervolg krijgen. Het is nu aan een, of misschien wel aan meer brancheorganisaties om daarmee te komen.

Reageer op dit artikel