nieuws

Groningen steekt BOB-geld in betere infrastructuur

bouwbreed Premium

De gemeente Groningen heeft het door het ministerie van Economische Zaken beschikbare BOB-budget verdeeld. Het gaat in totaal om – 4.625.000 die door EZ in het kader van het Bedrijfsomgevingsbeleid beschikbaar is gesteld.

Van dit bedrag gaat het leeuwedeel, – 2.900.000, naar de verbetering van de infrastructuur op het Martini Trade Park.

Hierbij gaat het om het gebied waar onder andere de nieuwbouw van de Gasunie is gerealiseerd. Ook de Martinihal die onlangs is gerenoveerd is daar gevestigd.

Volgens het Groningse gemeentebestuur mankeert echter het nodige aan de kwaliteit van d omgeving van het Trade Park. Zo dient de integratie van het Stadspark nader vorm gegeven te worden en is het verder noodzakelijk dat de parkeerfaciliteiten en verkeersafwikkeling van het park aan de westkant van de stad wordt aangepakt.

Een verruiming van de parkeermogelijkheden alsmede een verbetering van het parkeerverwijzingssysteem kan, aldus het gemeentebestuur, uit het potje van BOB-gelden voor dit jaar worden bekostigd. Het college van B en W heeft berekend dat een en ander bijna – 3 miljoen gaat kosten.

Voor de verbetering van de infrastructuur van het Europapark wil het Groningse college – 400.000 bestemmen. Op dit bedrijventerrein hebben zich in de afgelopen periode IKEA, een McDrive van de hamburgerketen McDonalds en een garagebedrijf gevestigd, waardoor de onstsluiting van het Europapark niet meer voldoet. Groningen wil dan ook het gebied tussen de Ringweg en de Europaweg aanpassen.

Servicecentrum

Het resterende deel uit het BOB-budget, – 650.000, gaat naar de bouw van een vrachtafhandelingsstation op de luchthaven Eelde en de oprichting van een servicecentrum in de Eemshaven. Met betrekking tot het vrachtafhandelingsstation gaat het om een bijdrage van – 250.000 voor kantoren en koelruimte.

Voor het oprichten van het Servicecentrum gaat het om het huisvesten van diverse bedrijven en organisaties die te klein zijn om zelfstandig in hun huisvesting te voorzien. Groningen wil de realisering van dit centrum met – 400.000 steunen.

Reageer op dit artikel