nieuws

Europese Commissie steekt – 147 miljoen in Fries platteland

bouwbreed

De Europese Commissie heeft deze week het principe-besluit genomen om de provincie Friesland tot en met 1999 – 147,7 miljoen regionale ontwikkelingssteun te geven. Het gaat hierbij om het uitvoeren van het zogenoemde programma voor plattelandsontwikkeling, waarvan de kosten – 573,8 miljoen bedragen. De rest van het geld moet worden opgebracht door het rijk, de provincie, gemeenten en instellingen in de regio zelf. Poen die op het programma staan om te worden uitgevoerd, zijn de ontwikkeling van het Internationaal Bedrijvenpark Friesland bij Heerenveen en een Milieu Technisch Centrum bij Leeuwarden, waar afval verwerkt moet worden.

Andere poen die op stapel staan zijn een nieuwe spoorbrug over het Prinses Margrietkanaal bij Grou, een rondweg om Sneek en de vervanging van de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Lemmer. De Europese Unie hoopt met deze financiele injectie 8000 arbeidsplaatsen te creeren.

Reageer op dit artikel