nieuws

DIANA geschikt voor ruimtelijke vakwerken

bouwbreed Premium

Bij de overkapping van de tribune van Stadion ‘De Kuip’ in Rotterdam is met recht sprake geweest van ‘computer aided design’, het ontwerpen met behulp van de computer. Voor de nagenoeg rechthoekige vorm van het grondvlak van de tribune werd een geheel nieuwe constructieve oplossing toegepast waarbij een stalen draagconstructie is toegepast met een systeem van ringen die trekkrachten opnemen.

Zo een systeem was vanwege de complexiteit tot dan voorbehouden aan ronde of ovalen grondvlakken. De ontwikkeling van het systeem met trekringen voor dit po is gedaan met behulp van het eindige-elementenmethode programma DIANA, een acronym voor ‘DIsplacement method ANAlyser’. Op de foto de overkapping in aanbouw. Het gerenoveerde stadion is inmiddels weer in gebruik.

Sea Sky Martin, Rotterdam

Reageer op dit artikel