nieuws

Cement hecht beter met speciale emulsie

bouwbreed Premium

Door het toevoegen van een hechtemulsie op basis van polymeer en microsilica hecht cementmortel beter aan beton, pleister en wapeningsstaal. Bovendien verbetert een aantal eigenschappen. Daarnaast kan de hechtemulsie gebruikt worden om de ondergrond voor te bewerken. Ook dat draagt bij aan een betere hechting.

Sika BV te Maarssen heeft een nieuwe hechtemulsie ontwikkeld, SikaCem-Pol. Volgens Sika wordt cementbeton door toevoeging van het produkt beter verwerkbaar, krimparmer, dichter van structuur, sterker, slijtvaster, buigsterker, waterdichter en meer chemisch resistent. Het produkt is in het bijzonder bedoeld voor uitvul- en reparatiemortels, maar ook geschikt voor het verbeteren van poedertegellijmen en voegmortels. Sika stelt dat met de hechtemulsie nagenoeg stofvrije zandcementvloeren zijn te maken, met een goede slijtvastheid.

Belangrijk bij toepassing van SikaCem-Pol is het schoonmaken, bevochtigen en matvochtig laten drogen van de ondergrond. Ook moet na het aanbrengen van de mortel de reparatie of het uitvulwerk goed nabehandeld worden. Bescherming met folie of curing compound is noodzakelijk.

Reageer op dit artikel