nieuws

Almere expositieruimte rijker

bouwbreed Premium

Vandaag wordt aan de Odeonstraat in Almere de kunstexpositieruimte ‘De Paviljoens’ geopend. De panden werden deze maand opgeleverd door het Leidschendamse Aannemingsbedrijf N. Tetteroo en Zn. BV naar een ontwerp van Architektenburo Paul Robbrecht/Hilde Daem te Gent. ‘De Paviljoens’ waren eerder te bezichtigen op ‘Der Documenta IX’ in het Duitse Kassel. Omdat het nu een permanente bestemming heeft, zijn de panden nu voorzien van dubbel glas en nieuwe vloeren. Vier van de vijf paviljoens werden met elkaar verbonden door een overkapte doorgang. Het 1000 m2 tellende complex is door de Belgische staat voorgedragen voor de Mies van der Rohe-prijs, een internationale architectuurprijs die dit najaar in Barcelona zal worden uitgereikt. ‘De paviljoens’ werden gerealiseerd in opdracht van Kunstgoed Almere BV.

Jan Derwig

Reageer op dit artikel