nieuws

Ajax kan toch droog voetballen

bouwbreed Premium

De bouwcombinatie Koninklijke Bam Groep/Ballast Nedam gaat er vanuit dat vanaf 1 augustus 1996 Ajax in zijn eigen stadion kan voetballen. Het faillissement van het staalbedrijf Bailey zal de opleverdatum volgens de beide bedrijven niet in gevaar brengen.

Het staalconstructiebedrijf uit Nieuw-Lekkerland is als onderaannemer betrokken bij de bouw van de unieke dakconstructie. Het bestaat uit twee schuivende panelen die het spelletje droog houden. Het staalbedrijf had 50 procent van de werkzaamheden afgerond. De komende dagen vindt overlegplaats tussen alle betrokken partijen. De bouw van het multifunctionele voetbalstadion is geraamd op – 202 miljoen.

Het staalbedrijf, dat onderdeel is van Fremont uit Belgie, is de dupe geworden van de moordende concurrentie op de staalbouwmarkt. Het afgelopen jaar kon de concurrentie met slechts draconische maatregelen het hoofd boven water houden. Zo werden bij Strukton Staalbouw en de Hollandsche Staalbouw Maatschappij (HSM) fors het mes in de organisatie gezet. Bij HSM, onderdeel van de Hollandsche Beton Groep, verdwenen 65 van de 175 medewerkers.

Strukton Staalbouw zat over 1993 dermate in de rode cijfers dat de winst van de gehele groep werd gedupeerd.

Reageer op dit artikel