nieuws

WordPerfect voor DOS weer verbeterd

bouwbreed

Dat WordPerfect ook beseft dat er nog zeer velen alleen DOS gebruiken en voorlopig nog niet aan Windows toe zijn, bewijst de nieuwe release van het tekstverwerkingspakket. Het is nu al versie 6.0a

Deze nieuwe versie heeft op verzoek van de gebruikers weer aan aantal verbeteringen ondergaan. Sinds september 1993 hebben 32 000 gebruikers een 6.0 licentie gekregen. Deze hebben nu de mogelijkheid om voor f. 75 de nieuwe aanpassingen te bekomen. Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de opmaak-mode kop en voetteksten en voet en eindnoten te bewerken.

Verder is ook in de DOS-versie de mogelijkheid gegeven om met de rechtermuisknop een snelmenu met bewerkingsopties op te roepen.

Het Helpmenu kan direct worden afgedrukt en bevat ook een lijst met de nieuwe functies. De tabellen en spreadsheet functie is sneller in de grafische mode mede doordat het geheugenbeheer verbeterd is.

De heel interessante functie om rechtstreeks vanuit WordPerfect zonder tussenkomst van andere software een fax-modem aan te sturen is opnieuw verbeterd.

Installatie

Tot slot is de installatieprocedure verbeterd. De Shell, een menu waaruit elk ander programma onder DOS kan starten, staat in een aparte directory. Al met al is deze zeer volledige tekstverwerker nog weer verbeterd. Je vraagt je af wat er nu nog beter kan.

Voor gebruikers van de WordPerfect voor Windows versie 6.0 staat de mogelijkheid open om tegen een gereduceerde prijs het pakket WordPerfect Presentations aan te schaffen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels