nieuws

Wulff 800 werktuigdrager voor gemeentelijke dienst

bouwbreed

Op de Demo-Dagen ’94 introduceerde BV Indumij de Trac 800 werktuigdrager die bij uitstek geschikt is voor gemeentelijke diensten. Zo kan deze machine worden ingezet als zelfrijdende kooimaaier, veegmachine, onkruidborstelmachine, sneeuwploeg etc. Hiertoe is de machine uitgerust met een eenvoudig snelwisselsysteem.

De krachtbron in de Wulff 800 is een vier cilinder Perkins dieselmotor met een vermogen van 68 kW. De rijaandrijving is hydrostatisch met twee- of vier wielaandrijving, hoge en lage gearing met traploos regelbare rijsnelheden van 0-15 km/uur of 0-30 km/uur. Standaard is de machine voorzien van een computergestuurd differentieel.

In de wielmotoren zijn sensoren ingebouwd welke de oliestroom naar behoefte regelen en zodoende wielslip voorkomen c.q. opheffen.

De inschakeling van dit systeem geschiedt vanuit de cabine. De knikgestuurde machine heeft een inwendige draaicirkel van 1,25 meter terwijl deze uitwendig 2,75 meter bedraagt. Standaard zijn banden gemonteerd met tractie-profiel in de maatvoering LP 400 x 15,5.

De veiligheidscabine geeft de bestuurder een hoog comfortniveau dat zeker niet in de laatste plaats veroorzaakt wordt door het geluidsniveau dat de 74 d(B)A niet te boven komt. Optioneel kan een tweede stoel voor een bijrijder worden ingebouwd.

De nieuwe Wulff Trac 800 die is uitgerust met een computergestuurd differentieel.

Reageer op dit artikel