nieuws

Volker Stevin neemt op termijn belang van 5 procent in HBG

bouwbreed

Bij Koninklijke Volker Stevin (KVS) in Rotterdam reageerde men niet verbaasd op de mededeling, dat HBG nog slechts een pakket heeft van 15 procent in KVS. Half maart meldde HBG nog een belang van ruim 25 procent. “Het pakket is goed door de markt opgenomen”, aldus een woordvoerder KVS. “De waarde van het aandeel houdt goed stand. Overigens zijn we niet met HBG in gesprek om een pakket aandelen van ons bedrijf in te kopen.”

HBG hield na een mislukte overname een pakket over van 56 procent. Beide bedrijven hebben afgesproken dat HBG geleidelijk dat belang reduceert tot 10 procent. Een ander deel van de overeenkomst is dat KVS een aandeel neemt in HBG, dat de waarde heeft van het 10-procents belang. “Het komt neer op ongeveer een belang van 5 procent”, aldus de KVS-woordvoerder. “We zijn vrij om te bepalen wanneer we beginnen met het verwerven van aandelen HBG.”

Reageer op dit artikel