nieuws

VNO doet voorstellen voor deregulering

bouwbreed

Teveel, te ingewikkeld en te duur. Dat vindt het Verbond van Nederlandse Ondernemingen (VNO) van de overheidsregelgeving voor het bedrijfsleven. Voorzitter Rinnooy Kan sprak gisteren op een persconferentie over ‘doorgeschoten regelgeving’ die de bedrijven over het hoofd groeit.

Als voorbeeld stelde de werkgeversvoorzitter de bedrijfstak bouw, die bij VROM aanklopte met de vraag of het in staat is een overzicht te maken van de milieuregelgeving voor de bouw. “Het ministerie heeft hiervoor niet genoeg personeel”, was het antwoord. Rinnooy voegde eraan toe dat het midden- en kleinbedrijf ‘er dan natuurlijk helemaal niet uitkomt’. Het VNO wil daarom samen met het kabinet komen tot een versimpeling van de regelgeving, met name door het indikken van teksten.

Verder gaat het samen met de NCW een onderzoek doen naar de uitvoering van de Wet Milieubeheer door gemeenten. In de praktijk blijken er namelijk grote verschillen te bestaan over de interpretatie en uitvoering tussen individuele gemeenten, wat voor het bedrijfsleven veel onduidelijkheid geeft.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels