nieuws

Verkoop penning voor restauratie Bossche synagoge

bouwbreed

Om de restauratie van de synagoge in Den Bosch te bekostigen, gaan banken in de stad en omgeving een speciale penning verkopen. De in 1823 gebouwde synagoge in Den Bosch wordt al jaren geplaagd door een lekkend dak, gescheurde muren en verzakte vloeren. Restauratie van het monument, dat al meer dan tien jaar niet meer als gebedshuis in gebruik is, kost ruim – 2 miljoen, waarvan de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en de gemeente Den Bosch samen de helft voor hun rekening nemen.

Van verschillende fondsen ontving de Stichting Bossche Synagoge Bernardus Hartogensis – 800.000. De verkoop van de penning moet de resterende – 300.000 opleveren. Verder ke belangstellenden voor – 25 een vloertegel adopteren. De synagoge zal na de restauratie dienen als podium voor kleinschalige muziekuitvoeringen.

Reageer op dit artikel