nieuws

Sleuvenfrees gaat tot 55 mm freesdiepte

bouwbreed

Het leveringsprogramma van Rodiam uit Rotterdam is uitgebreid met de freesmachine Castor 3. Met deze machine ke in muren en vloeren van al dan niet gewapend beton, sleuven gefreesd worden ten behoeven van elektriciteitsleidingen en afvoerleidingen.

De freesmachine wordt gefabriceerd door het Franse bedrijf SMG. Met de Castor 3 kan een freesdiepte bereikt worden van maximaal 55 mm. Met behulp van een bijgeleverde set tussenringen kan de gewenste sleufbreedte op eenvoudige wijze worden ingesteld tussen 5 en 60 mm. De freesmachine kan worden voorzien van twee of of meerdere gediamanteerde droogzaagbladen. De diameter van deze zaagbladen bedraagt 180 mm.

Als krachtbron in de Castor 3 fungeert een dubbel geisoleerde, een fase 220V elektromotor, met een vermogen van 2200 W bij een toerental van 5000 per minuut. Het gewicht van de machine bedraagt 8,5 kg. Desgewenst kan de machine worden aangesloten op een stofafzuigsysteem.

Met de Castor 3 ke freesdiepten worden bereikt van 55 mm bij sleufbreedtes van 5 tot 60 mm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels