nieuws

Sigma Coatings opent fabriek in Amsterdam

bouwbreed

In het westelijk havengebied van Amsterdam is gisteren de officiele opening verricht van de nieuwe verffabriek annex researchcentrum van Sigma Coatings BV. Daarmee werd een investeringsprogramma afgesloten van circa – 150 miljoen.

De nieuwe fabriek moet voorzien in het tekort aan capaciteit van de inmiddels gesloten verffabrieken in Zaandam, Alphen aan den Rijn en Zeist. Bovendien kon in deze verouderde fabrieken moeilijk worden voldaan aan de eisen met betrekking tot milieu, arbeidsomstandigheden, veiligheid en kwaliteit.

De fabriek in Amsterdam heeft een produktiecapaciteit van 50.000 ton. In tegenstelling tot de oude verffabrieken, waar de verfproduktie nog vooral een ambachtelijke activiteit was, is in Amsterdam de verfproduktie volledig procesmatig. Het geheel computergestuurde produktieproces vindt plaats in volledig gesloten circuits, waardoor niet alleen een efficiente produktie is ontstaan, maar ook aan de eisen met betrekking tot arbeidsomstandigheden en milieu optimaal kon worden voldaan. Vergeleken met de oude fabrieken is bijvoorbeeld de uitstoot van koolwaterstoffen met zestig procent verminderd.

Op de locatie in Amsterdam zijn niet alleen de oude verffabrieken van Sigma Coatings samengevoegd, er is ook een poedercoatingfabriek aan het complex toegevoegd. Bovendien zijn de researchlaboratoria, die voorheen gehuisvest waren in Uithoorn en bij de drie verffabrieken in een nieuw researchcentrum geconcentreerd.

Reageer op dit artikel