nieuws

Schwackeliste Krane en Laderkrane verschenen

bouwbreed

Aansluitend op de nieuwe uitgave Schwacke Baumaschinen Marktbericht 94, heeft Lectura GmbH uit Nurnberg een tweetal andere uitgaven over materieelprijzen doen verschijnen op het gebied van gebruikte hijskranen en autolaadkranen.

In de uitgave Krane 94/95 wordt een overzicht gegeven van alle in Europa op de markt aangeboden torendraaikranen , zowel boven- als onderdraaiend en de mobiele kraanversies vanaf het bouwjaar 1984 tot en met 1993, terwijl in het boekje LKW Ladekrane 94/95 twaalf merken autolaadkranen worden genoemd met vermelding van alle sinds 1983 door de desbetreffende fabrikanten uitgebrachte modellen.

Behalve de autolaadkranen zijn in deze uitgave ook laad- en wisselsystemen opgenomen, waaronder de afrol- en afzetkippersystemen alsmede de afzetsystemen met sledeconstructies.

In de nieuwe uitgaven is niet alleen de basisprijs van het materieel te vinden, ook hijsvermogen, maximaal bereik, haakhoogte, spoorbreedte ,eigen massa, enz. zijn van de vele honderden typen in overzichtelijke tabellen terug te vinden.

Voor een goed begrip van het type mobiele kraan is in het voorwoord van het boekje Krane 94/95 toelichting gegeven op de lettercombinatie in de type-aanduiding AT- RT- TT- en MT-kraan, en de verklaring voor de veel gehanteerde aanduidingen CC-HC-LC-ML-S-SC-STT-TC-TL en TT.

Krane en LKW-Ladekrane Marktberichte 94/95; uitgegeven door Lectura GmbH, Kopernikusplatz 6, D-90459 Nurnberg tel.: 0911-4537006.

Reageer op dit artikel