nieuws

Rijksmonument wordt ambtswoning

bouwbreed Premium

De gemeente Rotterdam wil het rijksmonument Museumpark 9 in het centrum van de stad aankopen als ambtswoning met bescheiden representatieve functies voor burgemeester Peper. De onderhandelingen over de aankoop van het perceel worden gevoerd door het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en zijn nagenoeg afgerond.

Het rijksmonument ligt onder de rook van het museum Boymans-van Beuningen, het Nederlands Architectuur Instituut, het Chabotmuseum en de KunstHal. Het pand is in de jaren dertig ontworpen door de architecten J.A. Brinkman en L.C. van der Vlugt.

Het monument is gebouwd in de zakelijke stijl en is lange tijd als kantoor gebruikt.

Het pand moet gaan fungeren als ambtswoning gedurende de termijn die burgemeester Peper nog gegeven is. Naar verluidt wil Peper het rijksmonument gaan bewonen met zijn partner Neelie Kroes, wier woning in Wassenaar al geruime tijd te koop staat. Na de vorming van de stadsprovincie Rotterdam, naar verwachting in 1997, zou het pand een andere representatieve functie moeten krijgen.

Het college van burgemeester en wethouders zal binnenkort beslissen over een voorstel om het pand Museumpark 9 als ambtswoning aan te kopen. Het bedrag dat daarmee is gemoeid zou fl. 1,3 miljoen gulden bedragen.

Reageer op dit artikel