nieuws

Power Pac nieuwe naam in in verdichtings- machines

bouwbreed Premium

Onder de naam Power Pac is in Duitsland op de bouwmachinemarkt onlangs een nieuwe producent van verdichtingsmachines verschenen. De in Steinbach gevestigde onderneming ontstond in Aschersleben uit een bedrijfsonderdeel van de vroegere Oostduitse bouwmachinefabrikant Gatersleben.

Power Pac vervaardigt een nagenoeg compleet programma verdichtingsmaterieel, bestaande uit trilstampers, grondtrillers en trilwalsen zowel in tandem als zelfrijdende uitvoering.

Nog in ontwikkeling is een serie walsen voor sleuvenverdichting. Met ongeveer 50 medewerkers behoort Power Pac tot de categorie middelgrote ondernemingen. Daardoor is het bedrijf nog te overzien en is het in staat flexibel in te spelen op de bijzondere wensen van de gebruiker. Daarvoor staat een team van constructeurs met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van verdichtingsmachines garant.

De fabrikant heeft wat de verkoop marketing en service aangaat een sterke partner gevonden in de Japanse machineproducent Komatsu. Gebruikers van het Power Pac materieel weten zich daarmee gesteund door een goedingevoerde organisatie.

Voorbeelden van recente ontwikkelingen uit Steinbach zijn onder meer de PPW 600 zelfrijdende trilrolwals, die volgens de producent met zijn klimvermogen van 50% op vuilstortplaatsen uitstekend uit de voeten kan, en de trilplaat PPR 600. Deze verdichtingsmachine wordt hydrostatisch aangedreven en werkt in twee richtingen. De machine heeft een trilfrequentie van 33 Hz en bereikt afhankelijk van de grondgesteldheid een verdichtingsdiepte tot 900 mm.

Reageer op dit artikel