nieuws

Meer taken voor consulenten opleidingscentrum SVS

bouwbreed

Consulenten van het opleidingscentrum voor het schilders- en stukadoorsbedrijf SVS te Waddinxveen moeten breder inzetbaar worden. Bovendien moet in de regio waar zij werkzaam zijn beter gebruik ke worden gemaakt van hun deskundigheid. Dit staat in het beleidsplan van de SVS dat onlangs is verschenen.

Het werk van de consulenten wordt onder meer uitgebreid met het begeleiden van specifieke doelgroepen, zoals vrouwen, buitenlanders en leerlingen die voortijdig dreigen af te haken. Daarnaast krijgen ze de taak “leerroutes efficienter te laten verlopen, de praktijk en theorie beter op elkaar te laten aansluiten en de leerlingbegeleiding af te stemmen”, aldus het beleidsplan.

Ook moeten de consulenten er voor zorgen dat leerlingen worden geplaatst in een opleidingsbedrijf dat bij hen past.

Het behoort niet langer tot de kerntaken van de consulent om aanwezig te zijn bij examens. Wel is het mogelijk dat ze specifieke taken krijgen toegewezen, bijvoorbeeld het ontwikkelen van cursusmateriaal of het verzorgen van cursussen. Dit soort werk mag niet ten koste gaan van de kerntaken, aldus het beleidsplan.

Reageer op dit artikel