nieuws

Emmen akkoord met bouw recreatiepark

bouwbreed

Burgemeester en Wethouders van Emmen zijn akkoord gegaan met de aanleg van een groot waterrecreatiegebied dat ten zuiden van de stad zou moeten worden aangelegd.

Als de gemeenteraad volgende week met het plan instemt, kan het 130 hectare grote terrein in mei 1996 in gebruik worden genomen.

Het recreatiepark, Parkdomein Bargerholt, biedt ruimte aan een kampeerterrein, een parklandschap, 400 bungalows en een golfbaan.

De aanleg kost – 170 miljoen. Daarvan betaalt de gemeente – 30 miljoen. De rest wordt opgebracht door private financiers, waaronder de Rabobank. Als de gemeenteraad instemt, ontsnapt Emmen aan een financieel debacle waarbij het een miljoenenschade dreigde op te lopen.

De gemeente ging eerder een overeenkomst aan met de Bussumse ‘projectontwikkelaar’ Jacob, die niet over het toegezegde eigen vermogen beschikte. De problemen met deze poontwikkelaar zijn nu van de baan, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Reageer op dit artikel