nieuws

College Eindhoven wil annexatie Nuenen

bouwbreed

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven wil de buurgemeente Nuenen inlijven. Als annexatie uitblijft is het niet mogelijk om over een periode van 25 jaar in Eindhoven voldoende woningen en bedrijfsruimte te ke bouwen, aldus het college.

Burgemeester en Wethouders van Nuenen wijzen annexatie van de hand. Volgens de gemeentesecretaris van Nuenen, is de stad heel goed in staat om zelf te bouwen, zowel voor de eigen gemeente als voor de regio.

Burgemeester Welschen van Eindhoven zegt dat zijn stad een breder draagvlak nodig heeft om grote economische poen te ke realiseren, die een uitstraling hebben voor de hele regio.

“Daar komt bij dat een grote stad meer sociale problemen kent dan de kleinere gemeenten. En dat kost extra geld”, aldus Welschen.

Reageer op dit artikel