nieuws

UEFA-eisen geven de Kuip kleur

bouwbreed

Het eind van de renovatie van het Feyenoord-stadion is in zicht. De – 125 miljoen kostende werkzaamheden liggen goeddeels op schema. In veertien maanden is het bouwvallige, uit de dertiger jaren daterende, stadion omgebouwd tot wat een evenementenpaleis met ‘Wembley-allure’ moet worden.

Het nieuwe gezicht wordt in belangrijke mate bepaald door de gebruikte kleuren. De tribunes zijn voorzien van een grijze coating; de trappen zijn, overeenkomstig de veiligheidseisen van de UEFA, in een rode kleur afgewerkt. Het vernieuwde stadion biedt plaats aan 52.500 toeschouwers die allemaal op een een koningsblauwe zitplaats ke rekenen.

De volledige capaciteit kan overigens pas vanaf 8 november worden benut. Op 3 september zijn de veranderingen in de Kuip voor het eerst voor het publiek te aanschouwen tijdens een concert van Pink Floyd.

Zie ook pagina 3

Paul Welagen

Reageer op dit artikel