nieuws

Schots bedrijf wil toilet op Mount Everest bouwen

bouwbreed Premium

Een Schotse firma wil een toilet bouwen op het dak van de wereld. De bergbeklimmers op de hellingen van de Mount Everest weten nu nog niet waar ze voor hun grote en kleine boodschap moeten wezen. “Er is daarboven geen riolering. Menselijk afval blijft er lang liggen. Dat leidt tot infecties, bijvoorbeeld tot dysenterie”, zo heeft Charles Clark, medisch adviseur van de Britse Bergbeklimmingsraad, aan de krant The Guardian laten weten.

Duizenden mensen verblijven elk jaar in de Nepalese en Chinese basiskampen. De autoriteiten van de betrokken landen komen later deze maand naar Groot-Brittannie om de milieuaspecten van de beklimmingen van de Mount Everest te bespreken. Dan hoopt Philip Tolan, een fabrikant van sanitaire artikelen uit de Schotse stad Glasgow, zaken te ke doen: “Het lijkt op een grote uitdaging, maar ik denk dat wij produkten aanbieden die ideaal zouden zijn voor zo’n moeilijke standplaats.”

Reageer op dit artikel