nieuws

Schiphol wil bouw rail-overslagstation vracht en bloemen

bouwbreed Premium

De luchthaven Schiphol wil op termijn een rail-overslagstation voor de overslag van zowel luchtvracht als bloemen en planten. Schiphol gaat in samenwerking met de Bloemenveiling Aalsmeer en de Nederlandse Spoorwegen een studie uitvoeren naar een nieuw vervoerssysteem. Het station zou bij het bedrijventerrein De Hoek op de luchthaven gebouwd moeten worden.

Dit wordt aangekondigd in het voorlopige ‘Masterplan’ voor de periode 1995-2015: een werkdocument, dat gebruikt kan worden bij het opstellen van het definitieve regeringsstandpunt omtrent Schiphol, dat komend najaar moet verschijnen. In het werkdocument gaat Schiphol er vanuit dat het railvervoer voor het voor- en natransport van luchtvracht in de toekomst een grotere rol zal gaan spelen en dat er op termijn naast passagiers- ook aparte TGV-vrachttreinen zullen komen.

Het gebied in de hoek tussen de Zwanenburg- en de Buitenveldertbaan wil Schiphol bestemmen voor huisvesting van sneeuwvloot, autoverhuur, brandweer en catering. Bij de ruimtereservering is rekening gehouden met de geplande omlegging van de A9 en een brede groene bufferzone tussen Schiphol en Badhoevedorp.

Reageer op dit artikel