nieuws

‘Rechter moet oordelen over inhoud hsl-nota’

bouwbreed

Het Platform Hoge Snelheids Trein Nederland heeft een kort geding aangespannen tegen het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

De actiegroep stelt dat het departement heeft gegoocheld met cijfers in zijn nota over de aanleg van de hoge-snelheidslijn (hsl). Volgens het Platform wil Verkeer en Waterstaat in het rapport slechts de noodzaak van een nieuw flitsspoor aantonen. Aangezien het departement weigert “misleidende informatie” uit de nota te halen, wil het Platform van de rechter een inhoudelijk oordeel. De zaak dient komende dinsdag voor de rechtbank in Den Haag. Het Platform vertegenwoordigt bewoners langs het beoogde nieuwe hsl-traject en milieugroepen. De organisatie is niet tegen de komst van de sneltrein. Ze wijst alleen de aanleg van een nieuwe baan langs en door het Groene Hart van de Randstad af. Het ministerie onthoudt zich vooralsnog van commentaar.

Reageer op dit artikel