nieuws

Negen nominaties voor Nationale Schildersprijs’94

bouwbreed

Negen poen zijn genomineerd voor de Nationale Schildersprijs 1994. Het gaat om (in willekeurige volgorde) woningcomplex Stelling en Omloop (Assen), hoofdkantoor van Gasunie (Groningen), Stadsschouwburg (Amsterdam), bodega-restaurent De Apedans (Groningen), theater Diligentia (Den Haag), woningcomplex Goverwelle 4 (Gouda), woonflats aan het Salvador Allendeplein (Groningen) en de kantoorgebouwen Apollohouse en Tripolis (Amsterdam).

In totaal waren negentig poen aangemeld voor de jaarlijkse prijs van het Bedrijfschap Schildersbedrijf, bedoeld om het creatief kleurgebruik in de bebouwde omgeving te bevorderen.

Een jury zal op 22 september bekend maken welk van de negen nominaties bekroond wordt. Aan de prijs is een object van kunstenares Marte Roling verbonden.

Reageer op dit artikel