nieuws

Folie maakt spiegels veiliger bij breuk

bouwbreed Premium

Stokvis Tapes en Lijmen BV uit Ridderkerk heeft twee types veiligheidsfolie voor spiegels geintroduceerd. Spiegelvlakken in bijvoorbeeld winkels, kantoren en liften ke daarmee worden beveiligd, waardoor de kans op persoonlijk letsel na het breken van de spiegel wordt geminimaliseerd.

Als de folies worden toegepast valt de spiegel bij breuk niet uit elkaar, maar blijven de brokstukken hechten aan de kleeflaag.

Het eerste type, V 940 G, is een flexibele copolymeerfilm die is voorzien van een acrylaat kleeflaag.

De film kan zowel handmatig als met een laminator op de achterkant van de spiegel worden aangebracht.

Het type V 966 G bestaat uit een geweven laminaat van polyethyleen. Deze folie is sterker en heeft een hogere schokbestendigheid dan het eerste type. Het produkt kan zeer goed met de hand worden aangebracht, maar machinale verwerking is ook mogelijk.

De kleeflaag van beide folies tast onder normale omstandigheden de zilveren of koperen spiegelcoating niet aan. Op gelakte ondergronden weerstaat de kleeflaag volgens de fabrikant zelfs zoutspray-testen.

Als een spiegel is beplakt met veiligheidsfolie blijven de brokstukken aan de kleeflaag hangen.

Reageer op dit artikel