nieuws

Elastische voeg voorkomt meer schade aan bank

bouwbreed Premium

Aannemingsbedrijf Friso Leeuwarden herstelt de schade die is ontstaan aan het gebouw aan van de Postbank in Leeuwarden. De staalconstructie en de buitenmuur van het pand zijn ten opzichte van elkaar gaan werken. Daardoor vielen er stenen uit de buitenmuur van het veertien jaar oude gebouw.

Niet bekend

Volgens uitvoerder Abe de Boer is Friso Leeuwarden bezig met het vervangen van alle uitwendige hoeken. Het gaat om een tiental stenen hoeken die vanaf de tweede verdieping tot zo’n drie meter onder de dakrand door betonnen elementen worden vervangen.

De elementen worden met een elastische kitvoeg aan de buitenwand bevestigd. De kitvoeg vangt eventuele wrijvingen van de constructie op.

De Postbank heeft in overleg met de betrokken Amsterdamse architect besloten om te kiezen voor betonnen elementen in plaats van de huidige in de constructie gebruikte stenen. De stenen konden niet meer in de oorspronkelijke kleur worden geleverd.

De Postbank stelt uitdrukkelijk dat het om onderhoudswerkzaamheden gaat. Van een eventuele schadeclaim voor de architect is volgens de Postbank geen sprake.

Reageer op dit artikel