nieuws

Drenthe onderzoekt haalbaarheid historisch park

bouwbreed

Het Drentse Borger krijgt mogelijk een historisch park dat bezoekers moet confronteren met het leven uit het stenen tijdperk. Naar verwachting wordt nog dit jaar begonnen met een haalbaarheidsonderzoek. Realisatie vergt zeker een miljoen gulden.

De provincie Drenthe heeft zich al bereid verklaard geld uit te trekken voor het haalbaarheidsonderzoek. In het park, dat op een stuk grond naast het Hunebed Informatiecentrum in Borger zou moeten worden gevestigd, komen onder andere huisjes uit de steentijd en akkers met de destijds verbouwde granen. Ook is er een eeuwenoud opgegraven paalkransgraf te bezichtigen. Het park sluit aan op de onlangs afgeronde verbouwing van het Hunebed Informatiecentrum dat recentelijk ingrijpende werd verbouwd door De Bruin Aannemingsbedrijf Valthermond BV naar een ontwerp van de Groninger architect Ben Logher.

Reageer op dit artikel