nieuws

Deventer legt prioriteit bij stadsvernieuwing

bouwbreed

Het college van Burgemeester en Wethouders van Deventer stelt de gemeenteraad voor om in 1995 ruim fl. 9,5 miljoen uit te trekken voor stadsvernieuwing. Dit bedrag zou onder meer uitgegeven moeten worden aan de Beestenmarkt, Buiten Noordenberg, Boxbergerweg, Grachtengordel/Raambuurt, Deltabuurt en de restauratie en onderhoud van monumenten.

Na aankondiging van het Rijk dat de stadsvernieuwing in 2005 eindigt en daarmee ook de middelen richting gemeenten, is Deventer volop bezig met het afmaken van het in gang gezette beleid.

De werkzaamheden voor woningverbetering in de Buiten Noordenberg, Beestenmarkt en Boxbergerweg zijn al volop aan de gang. Ruim de helft van de huizen in deze buurten is verbeterd.

De komende vier jaar worden er nog eens vierhonderd opgeknapt. De plannen van aanpak voor de andere stadsvernieuwingsbuurten zijn geactualiseerd. Tot 29 september liggen de plannen voor inspraak ter inzage.

Reageer op dit artikel