nieuws

De Hef in bescherming genomen

bouwbreed Premium

De uit 1925 daterende hefbrug over de Maas (‘De Hef’) staat bovenaan de lijst van 125 karakteristieke bouwwerken die de gemeente Rotterdam bij het ministerie van Onderwijs Wetenschappen en Cultuur als rijksmonument zal voordragen. Het college van B en W schaarde zich achter het voorstel van een aantal Rotterdamse ambtenaren. Als het rijk akkoord gaat is de bescherming van de oude treinverbinding bij het Noordereiland gegarandeerd.

Toekomstige stadsbestuurders zullen dan elke verandering aan het monument eerst aan de bevolking moeten voorleggen. Bovendien kan ook het rijk ingrijpen bij al te grote wijzigingen. De oude spoorbrug werd na de treintunnel onder de Maas overbodig. De toekomst van de brug zal sterk afhangen van de nieuwbouw op het tunneltrace. Voorlopig wordt gedacht om De Hef geschikt te maken voor langzaam verkeer.

Reageer op dit artikel