nieuws

Bovengrondse sporen Rijswijk gesloopt

bouwbreed

De twee bovengrondse sporen van de spoorlijn door de bebouwde kom bij Station Rijswijk worden gesloopt. De Kombinatie Strukton – Ballast Nedam v.o.f. is bezig met de ruwbouw voor verdiepte aanleg van vier sporen in het kader van ‘Rail 21’, het toekomstplan van de Nederlandse Spoorwegen. Het verdiepte tunneldeel heeft een lengte van ongeveer 1500 meter. Een derde deel daarvan wordt overdekt.

Hierin komt het nieuwe – ondergrondse – Station Rijswijk. In een eerste fase zijn aan weerszijden van de bestaande sporen op verdiept niveau twee nieuwe sporen aangelegd. Deze zijn inmiddels in gebruik genomen. Nadat de bestaande middensporen zijn gesloopt zullen ook deze twee sporen verdiept worden aangelegd. Het gehele po moet in mei 1996 gereed zijn.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels