nieuws

Appartementen gebouwd in Limburgs vakwerk

bouwbreed Premium

In Mechelen in het uiterste Zuiden van Limburg zijn 81 luxueuze twee – , vier – en zespersoons vakantieappartementen gebouwd volgens de typisch Limburgse vakwerkstijl. Dit complex de Mechelerhof bestaat uit drie hoeven.

Door deze typische stijl passen de appartementen uitstekend in het landschap en harmonieren met de omgeving. Ze zijn fraai vormgegeven.

Voorts zijn ze gelijkvloers dan wel met verdiepingen uitgevoerd, afhankelijk van de grootte.

De appartementen zijn in splitlevel opstelling geplaatst. Door de opstelling en de drie hoevenbouw wordt aan de bewoners optimale privacy gewaarborgd. Het nieuwe vakantiecentrum is ontworpen door Architektenburo Frans Royen BV te Maastricht in opdracht van De Vechtse Slag NV te Dalfsen. De bouw is gerealiseerd door Smeets Bouw eveneens uit Maastricht.

Hellend-dakelementen

In het complex zijn de onlangs door Unidek BV te Gemert geintroduceerde hellend-dakelementen HD4.5SLG met aangelijmde gordingen verwerkt. De keuze van de architect voor deze dakelementen werd onder meer ingegeven door de grote vrije overspanningen, die met deze elementen zijn te bereiken, zonder dat aparte gordingen behoeven te worden aangebracht. Ze behoeven verder geen afwerking en zijn bovendien als overstek buiten de gevel toe te passen.

Sandwichelementen

De sandwichelementen hebben een kern van maar liefst 160mm dik EPS 15 SE (geexpandeerd polystyreenschuim). De dakelementen zijn 1050mm breed en wegen 12,6kg/m2. De Rc-waarde bedraagt 4,4m2K/W. Het totale oppervlak van de daken in De Mechelerhof bedraagt 1700m2.

De Hellend-dakelementen van Unidek kenmerken zich door grote vrije overspanning.

Reageer op dit artikel