nieuws

TUE komt met nieuwe opleiding architectuur en stedebouw

bouwbreed

Aan de Technische Universiteit Eindhoven start volgend jaar september een nieuwe beroepsopleiding architectuur en stedebouw. Het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen heeft daarvoor een startsubsidie toegekend van f. 2,3 miljoen, aldus een woordvoerder van de universiteit.

De opleiding kan worden gevolgd door ingenieurs die aan de universiteiten in Eindhoven en Delft zijn afgestudeerd in de richtingen architectuur of stedebouw. De tweejarige cursus richt zich op het vergroten van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als zelfstandig architect te ke functioneren.

De nieuwe opleiding is mede tot stand gekomen op initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten en de Bond van Nederlandse Stedebouwkundigen.

Reageer op dit artikel