nieuws

Nedeco brengt havens Tunesie op orde

bouwbreed

Het Nederlandse Nedeco begint binnenkort aan een totaalplan voor negen te ontwikkelen havens in Tunesie. Dat gebeurt in opdracht van het Nationale Bureau voor de Tunesische Havens (ONPT).

De opdracht vertegenwoordigt een waarde van zo’n f. 1,34 miljoen die ONPT zelf betaalt.

Nedeco werkt in deze samen met DHV Milieu en Infrastructuur, het Tunesische bedrijf SCET en het Franse Sogreah.

Het totaalplan gaat in op de toestand van de handelshavens van Bizerte, Menzel Bourguiba, Tunis, Goulette, Rades, Sousse, Sfax, Gabes en Zarzis.

De eerste fase van de studie zal ruim een jaar in beslag nemen. Het werk voorziet onder meer in een inventarisatie van de handelsstromen via de havens van ONPT. Aan de orde komen verder de administratieve gang van zaken en de toestand van de infrastructuur rond de havens.

Na de afronding van de studie zullen de deelnemers aan het consortium aanbevelingen voor verbeteringen doen. Te denken valt aan de aanpak van de coordinatie tussen de havens en een schets van de toekomstige gang van zaken. De tweede fase bestaat onder meer uit een milieu-effecten rapportage.

Het po omvat de noordelijke havens van Tunesie die de meest dichtbevolkte en rijkste gebieden bedienen en enkele havens in het zuiden en midden van het land. Via de havens voert het land vooral olie en olieprodukten uit, evenals ijzererts en metalen, kolen, gas en fosfaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels