nieuws

Haarlemse raad overstag voor Enschede-plan

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Haarlem heeft ingestemd met realisering van het po Appelaar op het voormalige terrein van drukkerij Enschede en Zonen in de binnenstad. Het betreft de bouw van een schouwburg, kantoren voor de rechtbank en een hotel.

Over dat po bestaat in Haarlem al geruime tijd veel commotie. Inwoners van de binnenstad kwamen in groten getale naar inspraakavonden om hun kritiek op de plannen te spuien. Veel stemmen gaan op voor renovatie van de huidige Haarlemse stadsschouwburg. Dit gebouw kan alleen blijven bestaan na een grondige opknapbeurt, omdat het nu danig in verval is. De PvdA, die deel uitmaakt van het college, beloofde voor de verkiezingen te zullen laten onderzoeken of behoud van de schouwburg mogelijk is. Maar poontwikkelaar MBO, waarmee voor het po Appelaar op 11 april dit jaar een contract was afgesloten, dreigde met een schadeclaim van ruim f. 13 miljoen als de nieuwe schouwburg uit de plannen zou worden geschrapt.

Reageer op dit artikel