nieuws

Grontmij neemt belang in Maunsell

bouwbreed Premium

Grontmij neemt een belang van 49 procent in twee Britse milieuwerkmaatschappijen van het ingenieurs- en adviesbureau Guy Maunsell. Met de overname is een bescheiden bedrag gemoeid. Volgens Grontmij is dit een “serieuze poging tot een strategische alliantie”. Maar de onderneming uit De Bilt heeft vooralsnog geen plannen om de hele Britse onderneming over te nemen.

Dat is volgens directiesecretaris P. Oomen “op dit moment nog niet aan de orde”. Maunsell behaalt met meer dan 2300 medewerkers een jaaromzet van f. 300 miljoen. Grontmij is iets groter. Daar zorgen de 2800 medewerkers voor een omzet van f. 500 miljoen.

Met het belang in de maatschappijen Consultants Environmental Sciences (milieu-advies) en Balfour Maunsell (afvalverwerking, zuiveringstechniek, drinkwaterbereiding) probeert Grontmij opnieuw de Britse milieumarkt te benaderen. Een eerdere poging via een meerderheidsbelang in het ingenieursbureau Cooper MacDonald werd in 1993 afgekapt nadat verschillende reorganisaties daar op niets waren uitgelopen.

Reageer op dit artikel