nieuws

Garantie restauratie kasteel St. Gerlach

bouwbreed

‘De Vechtse Slag NV’ uit Dalfsen waarborgt de restauratie en exploitatie van Kasteel St. Gerlach in Houthem-St. Gerlach. Het is na Cohold BV de tweede investeerder in dit omvangrijke restauratiepo. Cohold BV realiseert een hotel annex restaurant in de voormalige Pachthof, het Kasteel en de Zuidschuur; ‘De Vechtse Slag NV’ neemt de bouw van een appartementencomplex in het stiftgebouw en opstallen voor haar rekening.

In het complex worden tevens parochiele voorzieningen, zoals o.a. een nieuwe pastorie en een nieuwe kapel gevestigd.

In de zuidelijke kruisgang is de inrichting van een schatkamer/museum en sacristie gepland. Eind 1994 worden, in nauwe samenwerking met de Rijksdienst voor Monumentenzorg, de provincie Limburg en de gemeente Valkenburg a/d Geul, de werkzaamheden aanbesteed.

Reageer op dit artikel