nieuws

‘Beglazing’ van kunststof ook geschikt voor afvalcontainers

bouwbreed

GE plastics ziet een nieuwe mogelijkheid voor het nieuwe Lexan LCS, het kunststof glas, dat in andere uitvoeringen al veelvoudig in de bouw wordt toegepast. Het bedrijf wil er afvalcontainers mee gaan uitrusten.

Volgens het bedrijf biedt de toenemende gescheiden inzameling van afval in containers nieuwe mogelijkheden voor het Lexan LCS. Dat geldt overigens ook voor andere containers, bijvoorbeeld in de bouw. Het materiaal is in een aantal profielen te leveren, namelijk in heldere uitvoering met een lichtdoorlatendheid van 90%, in opaal wit en ‘warmtewerend’ grijs. Dit laatste zal waarschijnlijk voor de groenafvalbak worden gereserveerd, omdat de heldere uitvoering problemen zou ke opleveren als gevolg van het broeikaseffect, met stankoverlast als bijverschijnsel.

Het voordeel van de heldere uitvoering is, dat men direct kan zien in hoeverre er nog ruimte in de container is. De Lexan LCS is een dunne geprofileerde (golf)plaat. Het wordt reeds gebruikt voor het ‘beglazen’ van stallen, magazijnen en nissenhutten, maar is ook geschikt voor vele andere toepassingen.

Het is volgens de leverancier GE Plastics te Rotterdam slagvaster en beter bestand tegen uv-stralen, dan de tot op heden gebruikte materialen. Het is met gangbare gereedschappen te be- en verwerken, zonder dat het breekt of versplintert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels