nieuws

Accu-aangedreven pomp

bouwbreed

biedt 700 bar hydrauliek

Het Veenendaalse bedrijf Enerpac BV. introduceert de ‘Walkpac’, een accu-pomp voor de toepassing van hoge druk hydrauliek. Dit nieuwe apparaat biedt de gebruiker, op elke door hem gewenste plaats een hydraulische druk van 700 bar.

Tot voor kort was het werken met een hoge hydraulische druk, op plaatsen waar een conventionele hydraulische pomp te groot en te onhandig is of waar geen elektriciteit of perslucht voorhanden is, uitsluitend mogelijk met een hydraulische handpomp. Onvoldoende houvast (bijvoorbeeld. bovenaan een ladder) en een onjuiste houding houding om voldoende kracht te zetten voor de arbeidsslag van de pomp waren echter dikwijls de beperkingen dit apparaat.

Gebruiksvriendelijk

Met een eigen gewicht van acht kilo en een ergonomische vormgeving kan de ‘Walkpac’ eenvoudig aan de schouder worden meegedragen. Met de eenvoudige druktoets bediening van het apparaat heeft de gebruiker altijd een hand vrij. Wil de gebruiker twee handen vrij hebben dan is het mogelijk om het apparaat met een voetschakelaar te bedienen. Op deze wijze kan in een aantal gevallen met een man worden gewerkt, waar anders twee man nodig zijn.

De krachtbron voor de hydrauliek pomp is een 24 volts industriele nikkelcadmium accu. Deze accu’s hebben voldoende vermogen voor een werkdag. Een volle accu levert kracht voor bijvoorbeeld zeventig krimpverbindingen (in elektriciteitsnetwerken) van elk 1,5 ton, of voor tientallen staaldraad en stafmateriaal knips. Met een accu kan ook een 25 ton hydraulische cilinder worden geactiveerd. Bij ander of intensiever gebruik kan een reserve-accu uitkomst bieden. Een bijbehorende snellader laadt de accu in een uur op.

Een aantal voorbeelden van de toepassingen van deze hogedruk hydrauliekpomp zijn: het aanbrengen van krimpverbindingen in elektriciteitsnetwerken, het hydraulisch knippen en inkorten van staalkabels en stafmateriaal, het hydraulisch stansen of ponsen van gaten voor klink- of houtverbindingen in staalconstructies, het optillen en positioneren van zware lasten, en het hydraulisch buigen van pijpen, naast tal van andere hoge druk toepassingen.

Met zijn gewicht van acht kilo en zijn ergonomische vormgeving kan de ‘Walkpac’ naar elke werkplek worden gebracht.

Reageer op dit artikel