nieuws

Zomer onderweg

bouwbreed

Op 19 januari van dit jaar boekte de Amerikaanse stad Pittsburgh een alltime record met f. 30 gr. C.

Vijf maanden later opnieuw extreme condities maar wel van een geheel ander kaliber. Er zijn daar nu al zeven datumrecords geregistreerd waarvan zes op rij. Ook in voetbalsteden zoals Washington en Chicago is het bloedheet. Er zullen maar weinig mensen gecharmeerd zijn van de ‘American Heatwave’, maar dat geldt eigenlijk ook voor de junimalaise in eigen land. Pas na donderdag schakelt de natuur over op de zomer met meer zon en maximum temperaturen oplopend tot rond of, tijdens het weekeinde, boven de 25 gr. C.

Gisteren veroorzaakte een randstoring boven de Britse eilanden uitgesproken winderig weer. Aan de kust blies ‘smiddags een harde zuidwester. Regenen deed het vooral op de Britse eilanden waar plaatselijk meer dan 10mm viel.

Reageer op dit artikel